Binnenstedelijke (her)ontwikkeling

Project /

De Frederik

Grandeur, dat is wat De Frederik uitstraalt. Zowel buiten als binnen. Dankzij de kleinschaligheid, de bijzondere gevel, de prachtige binnentuin en de riante terrassen van 3,5 meter diep. Opvallend zijn de grote raampartijen die niet alleen zorgen voor veel licht in de woning maar ook de buitenbeleving naar binnen haalt.

De appartementen zijn voorzien van een royaal terras, een ruime en lichte woonkamer, ten minste 3 slaapkamers en 2 badkamers. In de gevel is structurele beplanting opgenomen die tevens een afscheiding vormt tussen de terrassen. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage.

Met de herontwikkeling van de voormalige Sterrenbad-locatie aan de Generaal Winkelmanlaan krijgt de gemeente Wassenaar het eerste grotere nieuwbouwproject dat energieneutraal (EPC = 0) wordt gebouwd. Dit betekent dat de energie die de bewoners straks verbruiken door het gebouw zelf wordt opgewekt, onder andere door aanleg van zonnepanelen en warmte- koudeopslag in de bodem.

Het ontwerp wordt in een co-design traject met omwonenden, toekomstige bewoners en andere belanghebbenden verder uitgewerkt.

Website

www.defrederik.nl

Locatie

Wassenaar

Omvang

40 koopappartementen

Bouwpartner

BAM Woningbouw

Architect

Groosman Rotterdam

Landschaparchitect

LAP Landscape & Urban Design en House of Green

Status

In verkoop

Den Hoorn Centrum

Het centrum van Den Hoorn staat aan de vooravond van een nieuwe ontwikkeling die de kwaliteit en leefbaarheid van het dorpshart duurzaam zal verbeteren. 

Op de hoek van de Looksingel en de winkelstraat Dijkhoornseweg ontwikkelt Waaijer Projectrealisatie een nieuw centrumplan met winkels, waaronder een Jumbo supermarkt, een dagwinkel en diverse appartementen op de verdieping. Met het komst van het centrumplan ontstaat een compleet, compact en comfortabel dorpshart. Door de uitbreiding van het huidige winkelaanbod krijgt het centrum een grotere aantrekkingskracht en een betere uitstraling.

Locatie

Den Hoorn (gemeente Midden Delfland)

Omvang

2.000 m2 BVO winkelruimte en 12 koopwoningen

Architect

RPHS Architecten

Gebruiker

JUMBO Supermarkten BV

Status

In ontwikkeling

Hoofdkantoor Auris Groep

Waaijer Projectrealisatie ontwikkelt voor de Koninklijke Auris Groep aan het Ammanplein in het centrum van Rotterdam een nieuw hoofdkantoor en audiologisch centrum.

Tot 2007 was op deze locatie een school van de voorloper van de Koninklijke Aurisgroep, De Koninklijke Amman Stichting gevestigd. De Koninklijke Auris Groep is een organisatie die onderwijs, begeleiding en zorg biedt aan mensen met gehoor-, spraak- en taalmoeilijkheden. De stichting en het plein zijn beide vernoemd naar Johan Conrad Amman (1660-1724) die doof geboren werd, maar toch leerde spreken. Met de realisatie van dit plan keert de Koninklijke Auris Groep na enkele jaren in Gouda gehuisvest te zijn weer terug op een voor hen belangrijke locatie.

Locatie

Rotterdam

Omvang

2.600 m2 BVO kantoor en 26 parkeerplaatsen in een parkeergarage

Architect

Ector Hoogstad Architecten

Gebruiker

Stichting Koninklijke Aurisgroep

Status

Opgeleverd

 

De Winkelier

Met de ontwikkeling van centrumplan De Winkelier krijgt het kernwinkelgebied een hoogwaardige uitstraling en een economische impuls. 

Op de kop van de Hoofdstraat wordt de voormalig RABO bank gesloopt om plaats te maken voor een Albert Heijn supermarkt, een ondergrondse parkeergarage en appartementen in verschillende huurniveaus. Het naastgelegen pand wordt herontwikkeld tot verschillende winkelunits en geïntegreerd in de totale ontwikkeling.

Locatie

De Lier (gemeente Westland)

Omvang

3.000 m2 BVO winkelruimte, 17 huurwoningen en 53 parkeerplaatsen in een ondergrondse garage

Partners

BPD (voorheen MAB Development)

Architect

Roeleveld-Sikkes Architects

Gebruiker

Albert Heijn, Gall&Gall, Bakker Van Maanen, Bloemist De Bloemenzee en specialiteitenwinkel Lira

Status

Opgeleverd

 

De Raadsheer

Binnenstedelijke herontwikkeling in het centrum van Boskoop.

Naast het gemeentehuis heeft een sloopwaardig pand plaats gemaakt voor De Raadsheer. Dit centrumplan bestaat uit een kantoorgebouw voor woondiensten Trifolium en een ABN AMRO bankgebouw. Aan het Torenpad zijn twee kleinschalige appartementengebouwen gerealiseerd. Dit plan vormt een binnenstedelijke herontwikkeling die het centrum van Boskoop een aanzienlijke kwaliteitsverbetering geeft. 

Locatie

Boskoop (gemeente Alphen aan den Rijn)

Omvang

3.000 m2 BVO kantoor en 30 koopwoningen

Architect

VVKH Architecten

Gebruiker

Woningbouwvereniging Trifolium en ABN AMRO Bank

Status

Opgeleverd